Antena 3 CNN Externe Rusia a comemorat astăzi 104 ani de la Revoluţia bolşevică

Rusia a comemorat astăzi 104 ani de la Revoluţia bolşevică

Aproximativ 2.000 de persoane s-au strâns duminică, în centrul Moscovei, pentru a comemora 104 ani de la Revoluţia bolşevică sau Revoluția Rusă, cum mai este cunoscută, revoluție ce a dat naştere Uniunii Sovietice.

Rusia a comemorat astăzi 104 ani de la Revoluţia bolşevică
Sursa foto: Laprensalatina
de Alexandra Ionescu    |    07 Noi 2021   •   18:01

”În Piaţa Roşie şi în Piaţa Manej am organizat un eveniment al forţelor patriotice de stânga pentru a comemora Revoluţia din Octombrie, la care au participat mulţi oameni, aproximativ 2.000 de persoane”, a declarat coordonatorul Frontului de Stânga, Serghei Udaltsov, citat de postul de radio Ecoul Moscovei.

La rândul său, liderul veteran al comuniştilor ruşi, Ghennadi Ziuganov, a făcut apel la „toţi patrioţii” din Rusia să sărbătorească evenimentul.

În declaraţii făcute presei în Piaţa Roşie, Ziuganov a spus că 7 noiembrie este „cea mai importantă sărbătoare” pentru ţara care a creat „o lume nouă”. ”Şi atâta timp cât vom rămâne fideli acestei sărbători, vom avea noi victorii şi noi realizări”, a declarat politicianul, care conduce Partidul Comunist din Rusia din 1994.

Potrivit site-ului partidului, evenimente de comemorare a Revoluţiei Ruse au avut loc în diferite regiuni ale ţării, potrivit La Prensa Latina.

Evenimentul istoric cunoscut ca ”Revoluția din Octombrie”, sau ”Revoluția bolșevică”, a fost lovitura de stat prin care bolșevicii au preluat puterea cu forța de la guvernul lui Kerenski, și care a inaugurat a doua fază a ”Revoluției Ruse din 1917”. Lovitura de stat a fost organizată de bolșevici, sub conducerea lui Vladimir Ilici Lenis, și este considerată a fi prima revoluție comunistă din secolul al XX-lea, revoluție bazată pe ideile lui Karl  Marx.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close