Antena 3 CNN Externe Rusia a testat "o ripostă nucleară masivă" la un atac inamic iar Putin a asistat prin videoconferință | Șoigu: "Tovarășe Comandant Suprem, vă raportez!"

Rusia a testat "o ripostă nucleară masivă" la un atac inamic iar Putin a asistat prin videoconferință | Șoigu: "Tovarășe Comandant Suprem, vă raportez!"

Președintele rus Vladimir Putin a asistat, miercuri, la un antrenament al forțelor de descurajare strategică.

Rusia a testat "o ripostă nucleară masivă" la un atac inamic iar Putin a asistat prin videoconferință | Șoigu: "Tovarășe Comandant Suprem, vă raportez!"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2022   •   16:54

Este vorba despre trupele ruse cu misiunea de a răspunde inclusiv în cazul unui război nuclear.

Anunțul a fost făcut de Kremlin.

"Sub conducerea comandantului suprem al forțelor armate, Vladimir Putin, forțele de descurajare strategică terestre, maritime și aeriene au efectuat un antrenament, fiind lansate rachete balistice şi de croazieră", a indicat sursa citată.

Putin nu a fost prezent fizic la exercițiile militare, ci a asistat la manevre prin videoconferință, 

Exercițiile au inclus o "lansare nucleară masivă de către forțele strategice ofensive, ca răspuns la un atac nuclear inamic", a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu.

Şoigu i-a raportat direct lui Putin, căruia i s-a adresat cu "tovarășe Comandant Suprem", remarcă presa internațională.

"Tovarășe Comandant Suprem, în conformitate cu planul de pregătire al Forțelor Armate din Federația Rusă (...) se desfășoară, sub conducerea dumneavoastră, antrenamentul în timpul căruia forțele strategice vor lansa o lovitură nucleară masivă, ca răspuns la o lovitură nucleară a inamicului", a transmis ministrul rus.

Lansarea contraloviturii "nucleare masive" a durat doar câteva minute.

Rușii au lansat rachete de pe un submarin, din aer și de pe uscat

Forțele strategice ruse au lansat rachete balistice și de croazieră de pe submarinul atomic Tula.

De asemenea, au fost lansate rachete de pe două bombardiere strategice Tu-95MC și au fost executate lansări cu sisteme de rachete intercontinentale mobile terestre Yars, de pe cosmodromul Pleseţk.

În Marea Barents, rușii au testat rachetele balistice Sineva, care au fost îndreptate către poligonul Kura din peninsula Kamceatka.

Numite "GROM" (Tunet), exercițiile forțelor nucleare ruse sunt programate anual.

SUA au fost notificate în avans despre desfășurarea lor, după cum au confirmat oficiali militari americani.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder, a spus că "Rusia își îndeplinește angajamentele de transparență prin aceste notificări".

Kremlin: "Toate rachetele și-au atins țintele"

"Sarcinile stabilite în cadrul antrenamentului de descurajare strategică au fost îndeplinite în totalitate. Toate rachetele și-au atins țintele", susține comunicatul de la Kremlin.

Cu cinci zile înainte de invazia Rusiei în Ucraina, Vladimir Putin a asistat la exerciții ale forțelor nucleare care utilizează armament hipersonic și despre care Kremlinul susține că este capabil să treacă de orice scut antirachetă existent pe plan mondial, amintește presa internațională.

În plus, în data de 27 februarie, președintele rus a plasat în stare de alertă forțele de descurajare nucleară, suscitând îngrijorări cu privire la o posibilă utilizare a armamentului atomic.

De asemenea, Vladimir Putin a avertizat recent că Rusia va recurge la "toate mijloacele de care dispune" pentru a-și apăra integritatea teritorială și pe cea a celor patru regiuni ucrainene anexate ilegal - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close