Antena 3 CNN Externe Rusia i-a luat la ochi pe românii care luptă în Ucraina, de partea Kievului. Mai mulți compatrioți au ajuns pe lista cu persoane urmărite de regimul Putin

Rusia i-a luat la ochi pe românii care luptă în Ucraina, de partea Kievului. Mai mulți compatrioți au ajuns pe lista cu persoane urmărite de regimul Putin

Comitetul de Investigații al Rusiei a anunțat că a plasat pe lista sa cu persoane urmărite peste 700 de cetățeni străini care luptă în Ucraina.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2024   •   14:13

Printre cei peste 700 de combatanți străini se află și un număr necunoscut de cetățeni români.

Prezența cetățenilor străini care luptă în armata ucraineană a fost în trecut confirmată de autoritățile de la Kiev.

Agenția rusă TASS relatează că, potrivit serviciului de spionaj din Ministerul ucrainean al Apărări, GUR, luptători din peste 50 de țări, inclusiv Statele Unite și Marea Britanie, servesc în așa-numita Legiune internațională.

"În această unitate specială creată de GUR sunt combatanți cu experiență, veterani ai forțelor de operațiuni speciale și din alte unități militare din Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Danemarca, din alte țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud.

Numărul de membri ai unității nu a fost dezvăluit", a scris TASS.

Agenția rusă adaugă că, drept răspuns la această unitate internațională de luptă, Comitetul de Investigații al Rusiei a trecut pe lista de urmăriți peste 700 de luptători străini în Ucraina, printre care cetățeni din Țările de Jos, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia și România.

În iulie 2023, Ministerul rus al Apărării a estimat că 11.675 de mercenari din 84 de țări au sosit în Ucraina din 24 februarie 2022 pentru a participa la ostilități de partea Kievului.

Cele mai mari grupuri ar fi din Polonia (peste 2.600), SUA și Canada (900 sau mai mult) și Georgia (peste 800), menționează agenția citată.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close