Antena 3 CNN Externe Rusia, atacuri cu rachete în toată Ucraina. A lansat inclusiv din Belarus | Kievul cere SUA arme pentru a ajunge "la egalitate" cu Rusia

Rusia, atacuri cu rachete în toată Ucraina. A lansat inclusiv din Belarus | Kievul cere SUA arme pentru a ajunge "la egalitate" cu Rusia

Zeci de rachete rusești au lovit, sâmbătă, zone răspândite în toată Ucraina.

Rusia, atacuri cu rachete în toată Ucraina. A lansat inclusiv din Belarus | Kievul cere SUA arme pentru a ajunge "la egalitate" cu Rusia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iun 2022   •   13:42

Conform guvernatorului regiunii vestice Lvov (Liov), Maxim Koziţki, patru rachete trase din Marea Neagră au lovit o bază a armatei ucrainene situată la Iavoriv.

Alte două rachete au fost interceptate și distruse în aer, a indicat oficialul citat.

Vitali Buneciko, guvernatorul regiunii Jitomir din nord Ucrainei, a anunțat că asupra infrastructurii militare din apropierea orașului omonim au fost lansate circa 30 de rachete şi cel puțin un soldat ucrainean a fost ucis.

Tot în nord, în regiunea Cernigov, guvernatorul Viaceslav Ceauș a transmis că localitatea Desna a fost ținta unor "lovituri masive" cu rachete, efectuate în cursul dimineții.

Ucraina, atacată cu rachete din Belarus

Tirurile au produs distrugeri infrastructurii, însă fără a ucide oameni.

Armata ucraineană a mai anunțat că asupra nord-estului Ucrainei au fost lansate rachete şi din Belarus, stat aliat cu Rusia.

Statul Major al armatei ucrainene a comunicat, tot sâmbătă, că luptătorii din forțele de apărare sa au oprit atacuri ale infanteriei ruse între Volodimirivka şi Pokrovske, pe ruta de aprovizionare dintre Bahmut şi Lîsîceansk.

Lîsîceansk este poziționat în apropierea râului Doneţk, pe malul opus față de Severodoneţk.

Forțele ucrainene au fost nevoite să-și anunțe retragerea din Severodoneţk, după săptămâni de rezistență.

Șeful armatei Ucrainei cere SUA arme care să egaleze puterea de foc a Rusiei

Rușii au bombardat cu artileria și aviația atât la Lisiceansk, cât şi la Severodoneţk, lovind uzina chimică Azot, unde sunt blocați sute de civili, a afirmat guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Gaidai.

Comandantul armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a postat pe Facebook că a discutat telefonic cu omologul său american, generalul Mark Miley.

Comandantul ucrainean a solicitat armele necesare pentru a ajunge "la putere de foc egală cu inamicul", în vederea stabilizării situației în regiunea Lugansk, unde forțele ruse sunt pe cale să preia controlul complet.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close