Antena 3 CNN Externe Rusia: S-au deschis secţiile de vot din Extremul-Orient pentru alegerile prezidenţiale

Rusia: S-au deschis secţiile de vot din Extremul-Orient pentru alegerile prezidenţiale

Rusia: S-au deschis secţiile de vot din Extremul-Orient pentru alegerile prezidenţiale
Sursa foto: Foto: rferl.org
03 Mar 2012   •   23:48

Rusia a început să voteze duminică în Extremul-Orient unde secţiile de vot s-au deschis pentru alegerile prezidenţiale în urma cărora actualul premier Vladimir Putin speră să revină la Kremlin, în pofida unei contestări fără precedent a regimului său, relatează AFP.
   
"Secţiile de vot s-au deschis aşa cum era prevăzut, totul se desfăşoară bine", a declarat prin telefon Oksana Balinina, vicepreşedinte al Comisiei electorale din districtul Ciukotka, situat în extremitatea orientală a Siberiei.
   
Rusia se întinde pe nouă fusuri orare, locuitorii din Ciukotka fiind primii care votează în acest scrutin care se va încheia duminică la ora 17:00 GMT (19:00, ora României) la Kaliningrad (vest).
   
Aproximativ 109 milioane de alegători sunt chemaţi la urne, iar primele estimări ale rezultatelor vor fi cunoscute după ora 21:00 (19:00, ora României). Putin, marele favorit al acestui scrutin, este creditat cu aproximativ 60 la sută din intenţiile de vot, conform celor mai recente sondaje publicate la sfârşitul lunii februarie.

În urma numeroaselor contestări privind fraudele electorale, cele 90.000 de secţii de votare dispun de peste 180.000 de camere de supraveghere.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close