Antena 3 CNN Externe Rusia a sancționat 287 de parlamentari britanici

Rusia a sancționat 287 de parlamentari britanici

Moscova a sancționat 287 de parlamentari britanici pentru ”stârnirea nefondată a isteriei rusofobe”.

Rusia a sancționat 287 de parlamentari britanici
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    27 Apr 2022   •   15:09

Ministerul rus de Externe a impus sancţiuni pentru 287 de membri ai Camerei Comunelor, potrivit presei ruse.

Explicaţi oficială este că persoanele cărora li s-a interzis intrarea în Rusia „au avut un rol activ în stabilirea instrumentelor de sancţiuni antiruseşti la Londra şi au contribuit la stârnirea nefondată a isteriei rusofobe în Marea Britanie".

Totodată, decizia reprezintă un răspuns la măsura luată de guvernul britanic privind includerea deputaţilor ruşi pe lista cu sancţiuni.

Pe 11 martie, autoritățile britanice au impus sancțiuni asupra a 386 de membri ai Dumei de Stat în legătură cu recunoașterea independenței DPR și LPR de către camera inferioară a parlamentului. 

Sancțiunile includ interdicția acestor persoane de a intra în Regatul Unit, precum și o interdicție de acces la active în Regatul Unit și de a face afaceri în țară.

„Ca răspuns la decizia luată la 11 martie anul curent de guvernul britanic de a include pe lista sancțiunilor 386 de deputați ai Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, pe baza de reciprocitate, se introduc restricții personale împotriva a 287 de deputați, membri ai Camerei Comunelor a Parlamentului Britanic”, a anunțat miercuri Ministerul rus de Externe, potrivit Interfax.

×
Subiecte în articol: Rusia Marea Britanie sanctiuni parlamentari
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close