Antena 3 CNN Externe Rusia: Sancţiunile ONU în cazul Iranului au fost epuizate

Rusia: Sancţiunile ONU în cazul Iranului au fost epuizate

Rusia: Sancţiunile ONU în cazul Iranului au fost epuizate
Sursa foto: Foto: m24digital.com
03 Dec 2011   •   10:12
Rusia consideră că nicio sancţiune ONU nu mai este posibilă împotriva Iranului pentru programul său nuclear, după cum a subliniat Vitali Ciurkin, ambasador rus la ONU, conform AFP. Oficialul a îndemnat la continuarea negocierilor cu Teheranul.

„Noi credem că opţiunea unor sancţiuni în cadrul Consiliului de Securitate a fost epuizată” a apreciat Ciurkin. "Noi apreciem cã ar trebui continuate negocierile cu Iranul", a adãugat el.

În plus, ambasadorul a condamnat „ameninţările” care, în opinia sa, au fost formulate împotriva Iranului şi Siriei de către Occident.

Europ şi Statele Unite au înăsprit sancţiunile împotriva Iranului, din cauza programului său nuclear controversat, după ce Consiliul guvernatorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică au adoptat o rezoluţie împotriva Teheranului, suspectat că intenţionează să creeze arma nucleară.

Rusia a participat la patru serii de sancţiuni împotriva Iranului, dar atât Rusia cât şi China au subliniat că se opun unor noi sancţiuni.

Ciurkin a anunţat că el „crede că opţiunea negocierilor poate fi reluată”, iar Rusia încearcă să restaureze contactele dintre Iran, pe de-o parte, şi Marea Britanie, China, Franţa, Germania, Rusia şi Statele Unite, pe de altă parte.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close