Antena 3 CNN Externe Rusia se ÎNARMEAZĂ până în dinţi. Vezi cum va arăta armata rusă peste un deceniu

Rusia se ÎNARMEAZĂ până în dinţi. Vezi cum va arăta armata rusă peste un deceniu

Rusia se ÎNARMEAZĂ până în dinţi. Vezi cum va arăta armata rusă peste un deceniu
Sursa foto: Foto: www.russiablog.org
20 Feb 2012   •   12:35
Putin a anunţat săptămâna aceasta o înarmare fără precedent a Rusiei. Măsura va fi luată ca urmare a politicii militare a SUA şi NATO. Anunţul a fost făcut într-un articol electoral publicat luni în Rossiiskaia Gazeta şi citat AFP.

"Vremurile prin care trecem cer o politică de întărire a sistemului de apărare aerian şi spaţial al ţării. Politica SUA şi NATO în materia apărării antirachetă care ne împinge să facem asta", a spus Putin. "Peste 590 miliarde vor fi consacrate în total pentru aceste obiective în următorul deceniu", a adăugat premierul rus.

În următorii zece ani, forţele armate ale Rusiei vor primi peste 400 de rachete balistice intercontinentale moderne, peste 100 de aeronave militare şi peste 2.300 de tancuri noi.



"În următorul deceniu, forţele armate vor primi peste 400 de rachete balistice intercontinentale moderne, amplasate la sol şi pe mare, opt submarine cu rachete balistice, aproximativ 20 de submarine de atac, peste 50 de nave de suprafaţă şi circa 100 de aeronave militare", a scris Putin.


Printre dotările armatei vor mai figura "peste 600 de aeronave moderne, inclusiv bombardiere de generaţia a V-a, peste o mie de elicoptere, 28 de sisteme de rachetă suprafaţă-aer de tip S-400, 38 de sisteme de apărare aeriană Vitiaz, zece sisteme de rachete tactice Iskander-M, peste 2.300 de tancuri moderne, circa 2.000 de arme şi sisteme autopropulsate de artilerie, precum şi 17.000 de vehicule militare".

Pe 15 februarie, şeful Statului Major General rus, generalul Nikolai Makarov, a precizatRusia îşi va folosi armele nucleare ca răspuns la orice ameninţare iminentă la adresa securităţii sale naţionale.








×
Subiecte în articol: Rusia armata Vladimir Putin arme nucleare
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close