Antena 3 CNN Externe Rusia se pregăteşte să revitalizeze o practică folosită de URSS (VIDEO)

Rusia se pregăteşte să revitalizeze o practică folosită de URSS (VIDEO)

Rusia se pregăteşte să revitalizeze o practică folosită de URSS (VIDEO)
02 Dec 2014   •   15:22

Ministerul Apărării rus intenţionează să revizuiască practica folosirii autostrăzilor din ţară pe post de piste pentru aeronavele militare, des uzitată în perioada sovietică, anunţă Izvestia.

Aceste tipuri de autostradă au fost construite în URSS pentru "extinderea reţelei operaţionale a aparatelor de luptă" şi ele deserveau mai multor scopuri, cum ar fi relaimentarea sau aterizările de urgenţă.

Cele mai multe astfel de drumuri, peste 20, au fost puse pe hartă în ţările baltice, în Ucraina şi Belarus sau în zonele din centrul asiatic. Colapsul URSS din 1991 a dus la suspendarea acestor lucrări.

 

Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a sugerat că este nevoie de o revitalizare a planurilor sovietice. Liderul armatei ruse s-a întâlnit cu preşedintele Vladimir Putin, cu care a discutat necesitatea acestei măsuri administrative.
Şoigu a precizat că piloţii din aviaţia militară sunt pregătiţi şi au abilităţi care le permit să aterizeze pe autostradă.
Totodată, ministrul rus a menţonat că este nevoie de introducerea unor noi norme de construcţie şi reparaţie a autostrăzilor.

În România, în perioada comunistă, un singur segment de autostradă putea fi folosit ca pistă de aterizare. Este vorba de o porţiune din A1, pe tronsonul Bucureşti-Piteşti.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close