Antena 3 CNN Externe Rusia şi-a modificat GRANIŢELE. A INVADAT o ţară vecină

Rusia şi-a modificat GRANIŢELE. A INVADAT o ţară vecină

Rusia şi-a modificat GRANIŢELE. A INVADAT o ţară vecină
de O.P.    |    22 Ian 2014   •   06:40

Ruşii fac orice pentru a asigura securitatea în cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci!

Aşa au ajuns să modifice temporar graniţele. Au intrat cu 11 kilometri în republica autonomă Abhazia.

Guvernul georgian s-a declarat îngrijorat profund de această extindere teritorială, în contextul în care Rusia este una dintre puţinele ţări care a recunoscut Abhazia ca stat suveran de la separarea de Georgia.
Moscova se află angrenată în cea mai mare operaţiune în domeniul securităţii din istoria Jocurilor Olimpice, Soci aflându-se la aproximativ 40 de kilometri de frontiera cu Abhazia. Principala ameninţare o constituie eventuale atacuri teroriste ce pot fi comise de militanţi islamişti din Caucaz.

Forţele abhaze de securitate vor patrula în noua zonă de frontieră, iar locuitorii din regiune sunt obligaţi să poarte actele de identitate asupra lor.

Regiunile georgiene separatiste Abhazia şi Osetia de Sud sunt susţinute financiar de Moscova şi se află sub "protecţie" militară rusă.

Rusia şi Georgia nu întreţin relaţii diplomatice, în urma unui scurt război purtat în vara lui 2008 în Osetia de Sud, însă relaţiile economice au fost reluate după schimbarea Guvernului georgian în 2012.

Moscova nu a confirmat "mutarea" frontierei, însă Ministerul georgian de Externe a declarat că revenirea la vechile frontiere va avea loc după 21 martie, când se încheie Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice de la Soci.



×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close