Antena 3 CNN Externe Rusia şi Crucea Roşie vor să livreze cât mai curând ajutorul umanitar în Ucraina

Rusia şi Crucea Roşie vor să livreze cât mai curând ajutorul umanitar în Ucraina

Rusia şi Crucea Roşie vor să livreze cât mai curând ajutorul umanitar în Ucraina
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    19 Aug 2014   •   18:32

Moscova şi Comitetul Internaţional de Cruce Roșie (CICR) sunt hotărâte să înceapă să livreze ajutor umanitar în estul Ucrainei răvăşit de război cât mai curând posibil, a anunţat marţi MAE rus, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

"Ministrul afacerilor externe rus şi președintele CICR au căzut de acord să adopte măsuri energice pentru a rezolva problemele şi a livra cât mai curând ajutorul umanitar rusesc", a precizat ministerul.

În contextul înrăutăţirii situaţiei umanitare din regiunile din estul Ucrainei, Rusia a propus Consiliului de Securitate al ONU la începutul lui august să trimită o misiune internaţională umanitară în regiunile cu probleme pentru a livra ajutor umanitar rusesc sub auspiciile CICR.

La 12 august, 280 de camioane încărcate cu 2.800 de tone de ajutor umanitar au pornit din regiunea moscovită spre estul Ucrainei. Primele 16 camioane se află actualmente la un punct de frontieră din Doneţk, așteptând să le fie verificată încărcătura. Al doilea grup de 16 camioane este pregătit să plece dintr-o parcare din oraşul Kamensk-Șahtinski, în regiunea rusă Rostov, potrivit RIA Novosti.

×
Subiecte în articol: Moscova
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close