Antena 3 CNN Externe Rusia şi SUA au convenit să lucreze împreună în vederea obţinerii unui statut special pentru Transnistria

Rusia şi SUA au convenit să lucreze împreună în vederea obţinerii unui statut special pentru Transnistria

Rusia şi SUA au convenit să lucreze împreună în vederea obţinerii unui statut special pentru Transnistria
Sursa foto: Foto: Intact Images
31 Mar 2014   •   09:20

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi secretarul american de Stat John Kerry au convenit să depună eforturi în vederea obţinerii unui statut special pentru Transnistria în cadrul unei R. Moldova unite, suverane şi neutre, relatează Itar-Tass, în pagina electronică.

Oficialul rus a discutat cu omologul său american despre Transnistria şi despre "îngrijorarea cu privire la paşii făcuţi de actuala conducere ucraineană, paşi legaţi de libertatea de călătorie, de exercitarea de către Transnistria a drepturilor sale, care sunt prevăzute în înţelegerile anterioare, prin îndeplinirea activităţilor economice şi de tranzit".

"Am ajuns să simţim că partenerii americani tratează aceaste îngrijorări cu înţelegere", a spus Lavrov. "Consultări periodice în formatul 5+2 - în cadrul cărora Rusia şi Ucraina acţionează în calitate de garanţi, OSCE ca mediatori, iar Transnistria şi Chişinăul ca părţi implicate în conflict, iar SUA şi UE ca observatori - vor fi organizate în 10-12 zile", a adăugat ministrul.
   
"Le cerem partenerilor noştri americani să se asigure că procesul în formatul 5+2 este eficient şi el este eficient şi asigură în stadiul actual o abordare complexă astfel încât problema să fie rezolvată prin acţiuni specifice", a subliniat ministrul.

×
Subiecte în articol: John Kerry Serghei Lavrov
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close