Antena 3 CNN Externe Rusia și Turcia, lovitură importantă pentru SUA

Rusia și Turcia, lovitură importantă pentru SUA

Rusia și Turcia, lovitură importantă pentru SUA
Sursa foto: Foto: By Соколрус - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=40082350
06 Dec 2019   •   16:22

Rusia şi Turcia lucrează în prezent la un nou contract pentru livrarea suplimentară de rachete sol-aer S-400 către Ankara, a relatat vineri agenţia de presă Interfax, citând un înalt responsabil rus al Serviciului federal de cooperare tehnico-militară, potrivit Reuters.

Şeful Agenţiei publice ruse de exporturi militare Rosoboronexport îşi exprimase luna trecută speranţa de a finaliza în primul semestru al anului 2020 un nou acord în acest sens cu Ankara. 'Cooperarea tehnico-militară cu Turcia - vreau să subliniez - nu se limitează doar la livrarea de sisteme S-400. Avem planuri mari', a afirmat Aleksandr Miheev.

Un prim contract privind achiziţionarea de S-400 de către Turcia s-a concretizat în iulie odată cu livrarea primelor elemente ale sistemelor care ar trebui să fie pe deplin operaţionale în primăvara anului viitor.

Sistemele antirachetă S-400 au tensionat relaţiile Ankarei cu aliaţii săi din cadrul NATO, începând cu SUA, care au suspendat participarea Turciei la programul de dezvoltare a avioanelor de luptă invizibile F-35.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close