Antena 3 CNN Externe RUSIA: Soldaţii ruşi arestaţi în Ucraina au traversat frontiera accidental

RUSIA: Soldaţii ruşi arestaţi în Ucraina au traversat frontiera accidental

RUSIA: Soldaţii ruşi arestaţi în Ucraina au traversat frontiera accidental
Sursa foto: Foto: akfiles.com
26 Aug 2014   •   12:08

O sursă din Ministerul Apărării de la Moscova a confirmat pentru agenţiile de presă ruseşti arestarea unor soldaţi ruşi pe teritoriul ucrainean, anunţată de Kiev, afirmând că aceştia au traversat frontiera în mod "accidental", scrie AFP.
   
"Militarii respectivi participau la misiuni de patrulare la frontiera ruso-ucraineană şi au traversat-o, fără îndoială, în mod accidental, pe un tronson fără demarcaţie", a declarat sursa citată de agenţiile oficiale Itar-Tass şi RIA Novosti.
   
Conform Serviciului ucrainean de securitate (SBU), zece paraşutişti ruşi au fost arestaţi la Zerkalnîi, la circa 20 de kilometri de frontieră şi la 50 de kilometri de bastionul separatist Doneţk.
   
Potrivit Kievului, este vorba despre soldaţi din regimentul 331 al Diviziei 98 aeropurtate, care are baza în Rusia centrală. Soldaţii, care aveau asupra lor documente de identitate şi arme, au declarat că au fost trimişi în regiunea rusă Rostov, aflată la frontiera cu regiunile ucrainene insurgente Doneţk şi Lugansk, şi trimişi apoi pe teritoriul ucrainean, conform aceleiaşi surse.
   
Sursa militară rusă a subliniat că aceşti soldaţi nu au opus rezistenţă şi a precizat că militari ucraineni au traversat de mai multe ori frontiera.
   
Kievul acuză în mod regulat Rusia că trimite militari sau blindate pe teritoriul ucrainean, că trage focuri de artilerie pe teritoriul ucrainean şi că le furnizează arme şi combatanţi rebelilor. Aceste afirmaţii au fost întotdeauna dezminţite de Moscova.
   
"Dezinformarea privind invazia noastră nu lipseşte", a declarat luni ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

×
Subiecte în articol: Armata rusa Ucraina Rusia Proteste Ucraina
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close