Antena 3 CNN Externe Rusia: "SUA se răzbună pentru eşecul din Ucraina!" Moscova va recurge la REPRESALII

Rusia: "SUA se răzbună pentru eşecul din Ucraina!" Moscova va recurge la REPRESALII

Rusia: "SUA se răzbună pentru eşecul din Ucraina!" Moscova va recurge la REPRESALII
17 Iul 2014   •   12:48
Rusia consideră că ultimul pachet de sancţiuni americane sunt de fapt o răzbunare pentru eşecul scenariului pus la punct de Washington în Ucraina şi reprezintă o formă de şantaj. În acelaşi timp, Moscova îşi rezervă dreptul de a răspunde cu represalii.

Acesta este punctul de vedere oficial al Kremlinului, exprimat joi, într-un comunicat oficial al Ministerului de Externe rus.

"Este scandalos şi lipsit de orice fundament plauzibil să învinovăţeşti Rusia pentru războiul civil din ţara vecină, generat de o criză internă profundă, care a curmat deja sute de vieţi omeneşti. Statele Unite şi clienţii săi din Kiev au eşuat lamentabil în pacificarea dizidenţei ucrainene (...)Oricum, sancţiunile impuse ieri de americani nu ne vor determina să ne schimbăm poziţia", se arată în acest document.

Administraţia de la Moscova spune că Washington-ul este cinic atunci când încearcă să arunce vina pe altcineva pentru vărsarea de sânge din estul Ucrainei.

"Am spus în mai multe ocazii că aceste sancţiuni sunt fără sens. Calea aceasta, aleasă de partenerii americani, nu va avea un rezultat pozitiv. Cei care cred în excepţionalismul lor şi pretind că au dreptul să dicteze propria voinţă lumii întregi vor fi profund dezamăgiţi", continuă pe acelaşi ton răspunsul diplomaţiei ruse.

Rusia avertizează că toate aceste sancţiuni vor avea un preţ, iar companiile americane vor fi primele care vor fi afectate şi vor critica aspru măsura Casei Albe. Politica regimului Obama va deteriora relaţiile ruso-americane în multe sfere comune.
"Dacă Washington-ul intenţionează să pună pe butuci relaţiile ruso-americane, atunci Washington-ul va suporta consecinţele acestei acţiuni. Noi nu vom tolera şantajul şi vom aplica măsuri de retaliere", se precizează în acelaşi comunicat.

×
Subiecte în articol: sanctiuni
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close