Antena 3 CNN Externe Rusia: Suntem deschişi unui dialog onest cu puterile străine

Rusia: Suntem deschişi unui dialog onest cu puterile străine

Rusia: Suntem deschişi unui dialog onest cu puterile străine
Sursa foto: Foto: Agerpres/AFP
08 Mar 2014   •   12:14
Rusia este deschisă unui dialog "onest, de la egal la egal" cu puterile străine pe tema Ucrainei, a declarat sâmbătă ministrul rus pentru Afaceri Externe, Serghei Lavrov, relatează AFP, conform Mediafax.
"Suntem deschişi unui dialog onest, de la egal la egal şi obiectiv cu partenerii noştri străini pentru a găsi un mijloc de a ajuta întreaga Ucraină să iasă din criză", a declarat Lavrov, făcând aluzie la Occident, în cadrul unei conferinţe de presă la Moscova.
"Suntem pregătiţi să continuăm dialogul cu condiţia să avem siguranţa că acest dialog va fi onest, între parteneri egali şi fără tentativa de a ne prezenta ca părţi în conflict", a declarat el.
"Această criză nu a fost provocată de noi. Ea a fost provocată de fapt în pofida avertismentelor noastre repetate de multă vreme", a adăugat el.
Şeful diplomaţiei ruse a lansat un nou atac împotriva Guvernului ucrainean, care a preluat puterea după înlăturarea preşedintelui Viktor Ianukovici, afirmând că teroarea şi haosul domină în ţară.
"Acestea fiind spune, Guvernul de tranziţie nu este independent şi depinde, din nefericire, de naţionaliştii radicali care au preluat puterea prin forţă". 
"Nu pare să fie un control guvernamental care să menţină legea şi ordinea. (...) Tonul este dat" de grupurile de extremă dreapta ale mişcării naţionaliste Pravîi Sektor, care folosesc metode de "teroare şi intimidare", a afirmat el.
 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close