Antena 3 CNN Externe Rusia suspendă zborurile avioanelor Tu-154, după accidentul din Marea Neagră

Rusia suspendă zborurile avioanelor Tu-154, după accidentul din Marea Neagră

Rusia suspendă zborurile avioanelor Tu-154, după accidentul din Marea Neagră
27 Dec 2016   •   10:48

Rusia a suspendat toate zborurile avioanelor sale Tupolev-154 până când va afla cauza din care un aparat din acest model, datând din perioada sovietică, s-a prăbuşit duminică în Marea Neagră, toate cele 92 de persoane aflate la bord murind, a anunţat marţi agenţia de presă Interfax citând o sursă anonimă, informează Reuters. 
    
Agenţiile de presă ruse au citat anterior Ministerul Apărării anunţând marţi că autorităţile au găsit una dintre cele două cutii negre care înregistrează datele de zbor ale avionului. 

Autorităţile ruse suspectează probleme tehnice sau o eroare de pilotaj la originea prăbuşirii avionului aparţinând Ministerului Apărării şi par să respingă deja teza unui atentat. 

Un avion TU-154, cu 92 de persoane la bord, printre care 64 de membri ai Ansamblului Aleksandrov, celebrul cor al Armatei Roşii, s-a prăbuşit duminică în Marea Neagră după decolarea sa de pe aeroportul din Soci. 

Aparatul se îndrepta spre baza aeriană de la Hmeimim, în apropiere de oraşul sirian Latakia, folosită pentru a lansa bombardamente aeriene împotriva rebelilor sirieni, aminteşte AFP. 

"Până în prezent, 12 corpuri şi 156 de fragmente de corpuri au fost găsite", a precizat Ministerul Apărării rus, citat de agenţia de presă RIA-Novosti.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Rusia suspendare avion prabusit
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close