Antena 3 CNN Externe Rusia ar putea fi suspendată și din Interpol

Rusia ar putea fi suspendată și din Interpol

Ministrul de interne Priti Patel a declarat că Marea Britanie va conduce eforturile internaționale pentru ca Rusia să fie suspendată de la agenția Interpol.

Rusia ar putea fi suspendată și din Interpol
Sursa foto: France 24
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2022   •   21:53

După ce Ucraina a cerut ca Rusia să fie exclusă din Organizația Internațională a Poliției Criminale, acuzând-o că abuzează de organizație și că o folosește pentru a viza oponenții politici din întreaga lume și din Ucraina, Marea Britanie va conduce la finalizarea acestui demers.

"Guvernul ucrainean a cerut ca guvernul rus să fie suspendat din calitatea de membru al Interpolului și vom conduce toate eforturile internaționale în acest sens”, a declarat Priti Patel parlamentului, potrivit The Guardian.

Ucraina a cerut ca Rusia să fie exclusă din Organizația Internațională a Poliției Criminale

Ucraina a cerut ca Rusia să fie exclusă din Interpol, acuzând-o pe aceasta că abuzează de organizație și că o folosește pentru a viza oponenții politici din întreaga lume și din Ucraina, scrie Ruth Michaelson, de la The Guardian.

Ministrul ucrainean al afacerilor interne, Denis Monastyrsky, a cerut expulzarea pe cât se poate de rapid a Rusiei din Organizația Internațională a Poliției Criminale. "Rusia ar trebui să fie exclusă din Interpol pentru încălcarea principiilor sale de bază și utilizarea greșită masivă a instrumentelor și serviciilor pentru a-și acoperi crimele și pentru a persecuta inamicii politici, în special în Ucraina”, a raportat organizația ucraineană de radiodifuziune Hromadske.

×
Subiecte în articol: Interpol Rusia conflict razboi
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close