Rusia SUSŢINE trimiterea unei misiuni OSCE în Ucraina DAR NU în Crimeea

de G.S.    |    22 Mar 2014   •   13:51
Rusia SUSŢINE trimiterea unei misiuni OSCE în Ucraina DAR NU în Crimeea Foto: Agerpres/Xinhua
Rusia a anunţat că susţine trimiterea în Ucraina a unei misiuni a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), subliniind că observatorii internaţionali nu vor avea acces în Crimeea, regiune anexată de Moscova, informează AFP, conform Mediafax.
"Partea rusă speră că activitatea imparţială a observatorilor internaţionali va contribui la depăşirea crizei din Ucraina", a comunicat Ministerul rus de Externe.
"Mandatul misiunii reflectă noile realităţi politice şi juridice şi nu se poate extinde în Crimeea şi Sevastopol, care fac parte din Rusia", precizează Ministerul rus de Externe.
Cele 57 de state membre ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au ajuns la un acord, vineri seară, privind trimiterea unei misiuni de observatori în Ucraina, Rusia renunţând la contestarea iniţiativei. Rusia avea obiecţii faţă de trimiterea unei misiunii OSCE în Ucraina, dar la final a renunţat la contestarea iniţiativei.
Rusia a finalizat, vineri, procedurile pentru anexarea oficială a fostei regiuni ucrainene Crimeea. Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră Crimeea drept parte a Ucrainei şi au adoptat sancţiuni economice şi politice contra Rusiei.
 

Parteneri
x close