Antena 3 CNN Externe Rusia îi invită pe talibani la o conferinţă despre Afganistan

Rusia îi invită pe talibani la o conferinţă despre Afganistan

Rusia urmează să-i invite pe talibani să participe la o reuniune internaţională dedicată Afganistanului, la Moscova.

Rusia îi invită pe talibani la o conferinţă despre Afganistan
Sursa foto: Twitter/BgPete
de Alexandra Ionescu    |    07 Oct 2021   •   19:17

Zamir Kabulov a răspuns afirmativ la întrebarea dacă Moscova a trimis o invitație la conferința regimului taliban. Emisarul nu a precizat însă cine, din regimul taliban, este invitat la conferință.

China, Iranul, Pakistanul şi India – care alcătuiesc împreună cu Rusia „formatul moscovit privind Afganistanul” – au fost și ele invitate la aceste discuții internaționale, care urmează să aibă loc după summitul G20 ce va fi consacrat situației următoare critice din Afganistan.

Zamir Kabulov a precizat că Rusia analizează modalități de a trimite un ajutor umanitar în Afganistan.

Zamir Kabulov a anunţat joi că Rusia analizează modalităţi concrete de a trimite un ajutor umanitar în Afganistan şi că „material” este pe cale să fie adunat în vederea expedierii.

Rusia se interesează de situația din Afganistan, și consideră mișcarea talibană drept o mișcare teroristă, dar cu toate acestea, dialoghează cu ea de ani de zile. 

Rusia a efectua în vară, manevre militare comune cu forţe ale aliaţilor săi din Asia Centrală, îngrijoraţi de o destabilizare la frontierele lor.

Zamir Kabulov a mai anunţat că Moscova nu se grăbeşte să analizeze problema unei ridicări a sancţiunilor ONU impuse talibanilor.

×
Subiecte în articol: Rusia Afganistan conferinta talibani
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close