Antena 3 CNN Externe Rusia, ţara corupţiei: Un post de inspector al poliţiei rutiere, 50.000 de dolari

Rusia, ţara corupţiei: Un post de inspector al poliţiei rutiere, 50.000 de dolari

Rusia, ţara corupţiei: Un post de inspector al poliţiei rutiere, 50.000 de dolari
Sursa foto: Foto: newsru.com
02 Aug 2010   •   15:24

Corupţia a atins cote impresionante în Rusia, ajungând la 50% din Produsul Intern Brut. Cel mai corupt domeniu este cel de ?acordare a serviciilor organelor de stat şi municipale?, care se bazează în proporţie de 90% pe şpagă. Nici în învământ situaţia nu este mai roz, peste 80% din veniturile câştigate de angajaţi provenind din surse dubioase.

Cei mai afectaţi par a fi întreprinzătorii ruşi care, din cauza corupţiei, pierd aproape jumătate din profit. Cele mai multe plângeri de corupţie vizează în prezent activitatea poliţiştilor şi cea din domeniul justiţiei, arată rbcdaily.ru.

Expertul Ditri Firsov este de părere că ?activitatea celor care lucrează în structurile de ordine s-a transformat în afacere?. De exemplu, funcţia de inspector al poliţiei rutiere poate fi ?achiziţionată? cu 50.000 de dolari, în timp ce funcţia de procuror adjunct într-o instituţie regională costă 10.000 de dolari.

Cea mai complicată situaţie este cea din justiţie. Din cauza faptului că organelor de ordine nu li se permite să se amestece în treburile justiţiei, acuzaţiile de corupţie sunt de cele mai multe ori ignorate. Ba mai mult, persoanele care aduc asemenea acuzaţii pot fi trase la răspundere pentru denigrare.

Ultimele date făcute publice de serviciul pentru securitate economică din cadrul Ministerului rus de Interne arată că valoarea medie a mitei a crescut în primele şase luni ale acestui an la peste 44.000 ruble. Zonele cu cele mai mari probleme în ceea ce priveşte corupţia sunt cele din jurul Moscovei şi Sank-Petersburg.

Antena3.ro

 

 

 

×
Subiecte în articol: spaga mita coruptie Rusia
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close