Antena 3 CNN Externe Rusia trimite un nou convoi umanitar, al 24-lea, în estul separatist al Ucrainei

Rusia trimite un nou convoi umanitar, al 24-lea, în estul separatist al Ucrainei

Rusia trimite un nou convoi umanitar, al 24-lea, în estul separatist al Ucrainei
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    16 Apr 2015   •   10:25

Peste 120 de camioane transportând aproape 1.400 de tone de ajutor umanitar au plecat din Rusia și se îndreaptă spre regiunile separatiste proruse Donețk și Lugansk, din estul Ucrainei, informează TASS, citând Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

Potrivit agenției de presă ruse, acest nou ajutor umanitar, al 24-lea de la mijlocul lunii august a anului trecut, constă în special în alimente, medicamente, materiale de primă necesitate, materiale de construcții, precum și în manuale pentru elevii și studenții din regiune.

Aceeași sursă scrie că în componența convoiului a fost inclus și "personal medical și tehnic pentru acordarea ajutorului necesar șoferilor și persoanelor care însoțesc transportul".

Din august 2014, Rusia a trimis în estul Ucrainei, teritoriu controlat de insurgenții proruși, peste 30.000 de tone de ajutor umanitar, precizează TASS.

Surse din Consiliul ucrainean pentru Securitate și Apărare susțin că toate aceste "convoaie umanitare" trimise în teritoriile controlate de separatiști conțin în principal arme și muniții pentru aceștia.

×
Subiecte în articol: Rusia convoi umanitar Ucraina
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close