Antena 3 CNN Externe Rusia anunță că trimite noi trupe militare la granița cu Europa

Rusia anunță că trimite noi trupe militare la granița cu Europa

Rusia va desfăşura aproximativ 20 de noi formaţiuni şi unităţi militare în apropierea graniţelor sale occidentale până la sfârşitul acestui an, ca răspuns la acţiunile Alianţei Nord-Atlantice, a declarat luni ministrul rus al apărării Serghei Şoigu.

Rusia anunță că trimite noi trupe militare la granița cu Europa
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    31 Mai 2021   •   16:45

„Acțiunile colegilor noștri occidentali distrug sistemul de securitate mondial și ne obligă să luăm contramăsuri adecvate”, a spus Șoigu, citat de agenția de știri Interfax. 

Ministrul rus al Apărării spune că 20 de unități militare vor fi desfășurate la granița de vest a Rusiei.

„Aproximativ 20 de formațiuni și unități militare vor fi desfășurate în districtul militar de vest până la sfârșitul anului”, susține Serghei Șoigu.

Declarațiile sunt făcute de oficialul rus în contextul summitului Biden-Putin din 16 iunie, de la Geneva. Comentariile au venit la o zi după ce președintele SUA, Joe Biden, a declarat că îl va presa pe președintele rus Vladimir Putin să respecte drepturile omului.

„Americanii trebuie să presupună că o serie de semnale de la Moscova vor fi incomode pentru ei, inclusiv în zilele următoare”, a declarat Sergei Ryabkov, viceministrul de externe al Rusiei.

"Îmbunătăţim în mod constant componenţa de luptă a forţelor noastre armate. Aproximativ 20 de noi formaţiuni şi unităţi militare vor fi formate în Districtul militar Vest până la sfârşitul anului", a reiterat el, adăugând că ameninţarea militară continuă să crească în direcţia strategică occidentală.

Ţările NATO conduse de SUA şi-au intensificat zborurilor aviaţiei lor strategice în zonă. Navele NATO echipate cu rachete ghidate intră sistematic în Marea Baltică, iar numărul exerciţiilor efectuate de ţările membre ale Alianţei este în creştere în apropierea frontierelor ruse, a enumerat Şoigu.

Şoigu a precizat că măsurile organizatorice luate de Rusia "sunt sincronizate cu furnizarea de armament şi tehnică modernă", potrivit US News.

×
Subiecte în articol: trupe militari granita
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close