Antena 3 CNN Externe Rusia va acorda 500 milioane de dolari Republicii Moldova

Rusia va acorda 500 milioane de dolari Republicii Moldova

Rusia va acorda 500 milioane de dolari Republicii Moldova
Sursa foto: vladimir voronin
23 Iun 2009   •   10:13

Rusia este gata să acorde Republicii Moldova un credit de 500 de milioane de dolari, a spus premierul rus Vladimir Putin, la Moscova, în cadrul întrevederii cu preşedintele moldovean în exerciţiu Vladimir Voronin .


"Am examinat cererea dumneavoastra de acordare a unui credit pentru Republica Moldova în valoare de 500 milioane de dolari. Şi considerăm că acest lucru este posibil", a spus Putin în cadrul întrevederii cu Voronin.

"Prima tranşă de 150 de milioane de dolari va fi transferată peste o lună jumătate sau două luni", a adăugat premierul rus. Preşedintele moldovean în exerciţiu a explicat că acest credit este necesar pentru unele programe investiţionale.

"Acest credit va fi orientat spre programele investiţionale, dintre care o parte au fost discutate săptămâna trecută în cadrul consiliului economic al statelor membre CSI, care a avut loc pentru prima dată la Chişinău", a declarat Voronin.

Preşedintele în execiţiu al Republicii Moldova Vladimir Voronin s-a întâlnit luni la Moscova cu preşedintele rus Dmitri Medvedev li cu cu premierul rus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin li-a exprimat din nou susţinerea pentru acşiunile autorităţilor moldovene destinate să restabilească ordinea constituţională, iar preşedintele moldovean i-a mulţumit pentru susţinere, potrivit RIA Novosti.

"Urmărim cu atenţie ceea ce se petrece şi ce s-a petrecut în Republica Moldova şi ne exprimăm îngrijorarea faţă de procesele ce se petrec", a spus preşedintele rus
"Noi am susţinut şi susţinem măsurile care au fost luate de conducerea Republicii Molodva în restabilirea ordinii constituţionale. Este important ca Republica Moldova să se dezvolte independent, ca un stat suveran şi prosper pentru locuitorii ei", a subliniat Medvedev.
În ce priveşte întîlnirea cu premierul rus, s-a discutat despre dezvoltarea relaţiilor economico-comerciale între cele două ţări în vederea depăşirii consecinţelor crizei financiare globale, potrivit RIA Novosti.
"Noi urmărim cu mare atenţie cum se dezvoltă situaţia politică din Republica Moldova, însă acum cred că trebuie să începem cu relaţiile economico-comerciale. Ştim că Republica Moldova ca şi alte state a fost atinsă de criza economică, însă în acelaşi timp Republica Moldova rămâne un important partener economico-comercial al Rusiei", a spus Putin .
Potrivit lui Putin, unele probleme deja au fost reglementate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Voronin imprumut extern
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close