Antena 3 CNN Externe Rusia va bloca Instagram din cauza postărilor care fac apel la violență împotriva rușilor

Rusia va bloca Instagram din cauza postărilor care fac apel la violență împotriva rușilor

Moscova deschide, de asemenea, un dosar penal împotriva proprietarului Instagram, Meta, pentru că a permis postări care solicită violență împotriva forțelor ruse.

Rusia va bloca Instagram din cauza postărilor care fac apel la violență împotriva rușilor
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    12 Mar 2022   •   10:50

Rusia a anunțat planuri de a bloca accesul la Instagram și a lansat un dosar penal împotriva proprietarului său, Meta Platforms Inc, după ce compania a declarat că va permite postări care cer „moartea invadatorilor ruși”.

Mișcarea de vineri este cea mai recentă confruntare a Rusiei cu platformele de socializare din Statele Unite, care a escaladat de la invazia sa în Ucraina.

Moscova are deja acces limitat la Twitter și a blocat Facebook, care este și deținut de Meta.

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor și mass-media din Rusia, Roskomnadzor, a declarat că restricționează accesul la Instagram extrem de popular, deoarece platforma răspândește „apeluri de a comite acte violente împotriva cetățenilor ruși, inclusiv a personalului militar”.

Interdicția va intra în vigoare luni, se spune, dând utilizatorilor activi de Instagram „timp să-și transfere fotografiile și videoclipurile pe alte rețele sociale și să-și notifice urmăritorii”.

Ca răspuns, președintele Meta Afaceri Globale, Nick Clegg, a apărat ceea ce el a descris drept o decizie temporară „luată în circumstanțe extraordinare și fără precedent”.

„Vreau să fiu foarte clar: politicile noastre se concentrează pe protejarea drepturilor oamenilor la exprimare ca expresie a autoapărării ca reacție la o invazie militară a țării lor”, a spus el într-un comunicat.

„Adevărul este că, dacă am aplica politicile noastre standard de conținut fără nicio ajustare, acum am elimina conținut de la ucrainenii obișnuiți care își exprimă rezistența și furia față de forțele militare invadatoare, ceea ce pe bună dreptate ar fi considerat inacceptabil.”

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Instagram
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close