Antena 3 CNN Externe Rusia va colabora cu Moldova, indiferent de orientarea politică a noului preşedinte

Rusia va colabora cu Moldova, indiferent de orientarea politică a noului preşedinte

Rusia va colabora cu Moldova, indiferent de orientarea politică a noului preşedinte
Sursa foto: Moldova
22 Aug 2009   •   19:56

Rusia va colabora cu Republica Moldova indiferent de culoarea politică a noului preşedinte. Mesajul i-a fost transmis lui Vladimir Voronin de preşedintele rus Dimitri Medvedev la sfârşitul vizitei diplomatice de la Soci. Medvedev susţine că nu este deranjat de noua alcătuire a Parlamentului de la Chişinău, atâta timp cât va exista o colaborare bilaterală.

Declaraţia îl nemulţumeşte pe Voronin care a început să aibă deja discuţii separate cu anumiţi membri ai Alianţei pentru Integrare Europeană.

Întâlnirea dintre Medvedev şi Voronin a avut loc la solicitarea preşedintelui moldovean în exerciţiu, precizează publicaţia Kommersant, citată de Mediafax. Cei doi lideri au discutat cu această ocazie despre colaborarea bilaterală, criza financiară, cooperarea în cadrul Comunităţii Statelor Independente (CSI) sau statutul Transnistriei, dar şi, conform Preşedinţiei de la Chişinău, "situaţia politică destul de dificilă creată în Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Voronin Dmitri Medvedev
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close