Rusia va da în judecată autorităţile americane. Care sunt acuzațiile

05 Sep 2017   •   13:36
Rusia va da în judecată autorităţile americane. Care sunt acuzațiile

Rusia îşi rezervă dreptul să reducă şi mai mult personalul diplomatic american la Moscova, a anunţat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, adăugând că nu nu va face totuşi acest lucru pentru moment, potrivit news.ro.

Putin a denunţat, de asemenea, drept ”grosolane şi fără precedent”  măsurile pe care Washingtonul le-a întreprins cu privire la instalaţii diplomatice ruse în Statele Unite.

Liderul de la Kremlin a anunţat, în acest sens, că va dispune ca Ministerul rus de Externe să dea în judecată autorităţile americane, pe care le acuză că au încălcat dreptul la proprietate al Rusiei.

Pe de altă parte, Putin s-a abţinut să-l critice în vreun fel pe omologul său american Donald Trump, relatează The Associated Press.

Întrebat cum se va simţi Rusia dacă Trump va fi judecat în vederea demiterii, Putin a răspuns că ar fi ”absolut greşit” ca Rusia să discute probleme interne americane.

Oficiali ruşi au aplaudat alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al Statelor Unite anul trecut, iar Putin l-a lăudat ca pe o persoană care vrea să îmbunătăţească relaţiile ruso-americane.

 

x close