Antena 3 CNN Externe Rusia va răspunde la mişcările de consolidare a forţelor NATO din estul Europei

Rusia va răspunde la mişcările de consolidare a forţelor NATO din estul Europei

Rusia va răspunde la mişcările de consolidare a forţelor NATO din estul Europei
28 Aug 2014   •   14:56

Autorităţile de la Moscova vor ţine seama de activitatea forţelor NATO în apropiere de graniţele Rusiei atunci când îşi va elabora planurile militare, a declarat reprezentantul Rusiei la NATO, Aleksandr Gruşko, informează agerpres.

"Evident că vom ţine cont de configuraţia şi activitatea forţelor NATO la graniţa Rusiei în planificările noastre militare şi vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea şi pentru a contracara orice tip de ameninţare', a mai spus oficialul rus.

NATO a luat o serie de măsuri pentru a consolida prezenţa sa militară în Europa de Est şi pentru a îşi proteja aliaţii din regiune, imediat după declanşarea crizei din Ucraina. Totodată, se aşteaptă ca la apropiatul summit NATO din Ţara Galilor, de săptămâna viitoare, să fie luate măsuri mult mai ferme pentru descurajarea Rusiei, subliniază agenţia Reuters.

Reprezentantul Rusiei la NATO a insistat că planurile Alianţei Nord-Atlantice de a-şi consolida prezenţa în apropierea frontierelor ruse vor complica şi mai mult relaţiile dintre NATO şi Moscova.

"Sunt sigur că majoritatea ţărilor europene înţeleg pe deplin situaţia. Oricât de mari ar fi eforturile întreprinse de NATO, încercările de a crea o structură de securitate fără Rusia sau chiar împotriva Rusiei sunt sortite eşecului", a spus diplomatul rus.

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close