Antena 3 CNN Externe Rusia "va reacţiona prompt" dacă americanii vor amplasa nave cu sistem Aegis în apropiere de ţărmurile sale

Rusia "va reacţiona prompt" dacă americanii vor amplasa nave cu sistem Aegis în apropiere de ţărmurile sale

Rusia "va reacţiona prompt" dacă americanii vor amplasa nave cu sistem Aegis în apropiere de ţărmurile sale
12 Noi 2012   •   12:19

Rusia "va reacţiona într-o manieră promtă" în cazul în care orice navă a SUA, echipată cu sistemul combativ Aegis, va naviga în apropiere de ţărmurile sale, a declarat categoric Dmitry Rogozin, adjunctul primului ministru rus.

Oficialul de la Moscova nu a spus în ce constă răspunsul Rusiei la asemenea măsură luată de americani, dar a dezaprobat cu vehemenţă planul de amplasare a scutului antirachetă din Europa de sud-est. Acesta include şi un număr de nave echipate cu sistemul de armament naval Aegis.

"Intenţia americanilor va alimenta o nouă cursă de înarmare globală. Noi nu am instalat niciodată rachete de interceptare lângă graniţele SUA, sub pretexte ridicole, cum că am vrea să ne protejăm prietenii americani de un eventual atac venit din Canada sau Honduras. Asta fac ei acum, ne spun că vor să ne protejeze pe noi şi întreaga Europă de băieţii răi din Iran sau Coreea de Nord", a adăugat Rogozin, într-un interviu acordat pentru RIA Novosti.

În prezent, Rusia dezvoltă o nouă generaţie de rachete interceptoare S-500, dar acestea nu vor fi localizate în afara graniţelor sale.

×
Subiecte în articol: scutul antiracheta
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close