"RUSIA va RENAŞTE". Unul din cei mai puternici oameni din ţară spune că Putin nu se teme de SANCŢIUNILE Occidentului

de O.P.    |    26 Dec 2014   •   09:09
"RUSIA va RENAŞTE". Unul din cei mai puternici oameni din ţară spune că Putin nu se teme de SANCŢIUNILE Occidentului
Sancțiunile Occidentului nu vor putea să-i doboare pe ruși, și-a exprimat convingerea joi ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Dimpotrivă, în opinia lui Lavrov, actuala situație ar putea duce chiar la modernizarea economiei ruse, informează RIA Novosti.

"Nu ne-am umilit și nu ne vom umili. Este o naivitate absolută să crezi, după cum cred unii, că dacă vor introduce sancțiuni pentru vreo câteva luni, o jumătate de an, rușii vor fi doborâți", a declarat șeful diplomației ruse în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Rossia 1.

În opinia lui Lavrov, actuala situație ar putea duce chiar la o modernizare a economiei Rusiei. "În mare măsură, această situație este legată nu doar de factori externi, ci și de necesitatea de a moderniza economia Rusiei", a declarat Serghei Lavrov.

Țările occidentale au introdus, începând din martie, mai multe serii de sancțiuni împotriva unor politicieni, oameni de afaceri și companii din Rusia, ca urmare a poziției Moscovei în ceea ce privește criza din Ucraina. Cel mai recent val de sancțiuni a avut loc în decembrie, când președintele SUA, Barack Obama, a anunțat extinderea acestora și asupra Crimeii.

x close