Antena 3 CNN Externe Rusia va revizui doctrina privind folosirea armei nucleare

Rusia va revizui doctrina privind folosirea armei nucleare

Rusia va revizui doctrina privind folosirea armei nucleare
Sursa foto: bomba nucleara
09 Oct 2009   •   01:51

Noua doctrină militară a Rusiei va conţine unele schimbări ale prevederilor referitoare la situaţiile ce pot declanşa folosirea armelor nucleare sau a loviturilor preventive, a anunţat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.
Rusia va adopta curând o nouă doctrină militară ce urmăreşte transformarea forţelor armate să fie mai eficiente şi mobile. Structurile sale vor fi "optimizate" prin folosirea de unităţi armate combinate.
"Referitor la posibilitatea loviturilor nucleare sau preventive vom formula unele prevederi ce vor fi diferite de cele de acum ," declara Nikolai Patruşev .
Proiectul de doctrină, numit "Noua faţă a Forţelor armatei ruse până în 2030," încă este în lucru la statul major şi va fi oferită preşedintelui rus până la finele anului.
Actuala doctrină militară a fost adoptată în 2000. Aceasta subliniază că rolul armatei ruse este asigurarea apărării ţării şi, dacă este necesar, să se pregătească pentru un război, deşi se subliniază că doctrina este pur defensivă.
Doctrina aminteşte factorii pe care Federaţia Rusă îi percepe ca ameninţări, interne şi externe, şi declară sprijinul pentru o lume multipolară
Preşedintele rus Dmitri Medvedev anunţa annul trecut că Rusia a făcut o prioritate din modernizarea arsenalului său nuclear până în 2020.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Federatia Rusa Rusia arma nucleara
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close