Antena 3 CNN Externe Rusia: Valoarea medie a mitei s-a triplat în ultimele 12 luni

Rusia: Valoarea medie a mitei s-a triplat în ultimele 12 luni

Rusia: Valoarea medie a mitei s-a triplat în ultimele 12 luni
Sursa foto: Foto: rferl.org
27 Ian 2012   •   16:47

Potrivit unui oficial al Ministerului de Interne, valoarea medie a mitei în Rusia s-a triplat în 2011 faţă de 2010, ajungând la echivalentul a 6.000 de euro, informează agenţia Interfax, citatã de AFP.

"Valoarea medie a mitei s-a mãrit de 3,5 ori în 2011, în cazurile cercetate, ajungând la valoarea de 236.000 ruble" (aproximativ 5.900 de euro), a declarat oficialul, un purtãtor de cuvânt al departamentului de luptã împotriva infracţiunilor economice.

Acţiunile efectuate de către autorităţi au dus la recuperarea a aproximativ 4,5 milioane de ruble (112 milioane de euro) proveniţi din extorsiune, bani ce au fost transferaţi la bugetul statului sau au fost restituiţi persoanelor fizice şi juridice, conform purtãtorului de cuvânt.

Curtea de Conturi rusã a estimat, în raportul anual din 2011, cã aproximativ 718,5 miliarde de ruble (17,8 miliarde de euro) reprezintã valoarea fraudelor fãcute prin cheltuieli bugetare, o sumã record pentru întregul deceniu trecut.

Subiectul corupţiei în Rusia este mai actual ca niciodată, acesta afectând toate sectoarele şi serviciile statului. Preşedintele Dmitri Medvedev, ales în 2008, a încercat să acorde prioritate luptei împotriva corupţiei în timpul mandatului sãu care se va încheia în mai, însã a recunoscut cã politica pe care o duce în aceastã privinţã nu a reuşit să aducă rezultatele dorite.

×
Subiecte în articol: Rusia Curtea de Conturi mita coruptie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close