Antena 3 Externe Rusia ia în calcul redeschiderea bazelor din Cuba și Vietnam: "Situația globală s-a schimbat"

Rusia ia în calcul redeschiderea bazelor din Cuba și Vietnam: "Situația globală s-a schimbat"

de G.S.    |    07 Oct 2016   •   18:16
Rusia ia în calcul redeschiderea bazelor din Cuba și Vietnam: "Situația globală s-a schimbat"

Rusia ia în considere redeschiderea bazelor din Cuba și Vietnam, pe fondul deteriorării relațiilor cu Statele Unite, conform Sky News.

Moscova a avut baze militare în ambele țări până în anul 2002, când a dezactivat structurile, pe fondul unei detensionări armate globale.

Avertismentul referitor la cele două baze vine după ce Rusia și Statele Unite au suspendat acordul nuclear şi de cercetare în domeniul energiei.

De asemenea, Mocova este îngrijorată de prezența trupelor NATO în estul Europei, în timp ce ambele puteri mondiale își dispută și ideile referitoare la Siria.

Un adjunct al ministrului Apărării din Rusia, Nikolai Pankov, a confirmat că Rusia ia în calcul redeschiderea celor două baze.

În plus, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat:

“Situația globală nu este statică, este un flux și ultimii doi ani au venit cu modificări substanțiale în afaceri internaționale și securitate. Așadar, este normal ca toate țările să se ralieze în ton cu aceste modificări și să facă anumiți pași în direcția pe care o consideră potrivită”.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close