Antena 3 CNN Externe Rusia dă vina pe UE pentru ”catastrofa care se conturează” la granița dintre Belarus și Polonia

Rusia dă vina pe UE pentru ”catastrofa care se conturează” la granița dintre Belarus și Polonia

Kremlinul a acuzat Uniunea Europeană pentru criza migranților de la granița dintre Belarus și Polonia. Potrivit Moscovei, propriile valori umanitare ale UE ar fi ignorate.

Rusia dă vina pe UE pentru ”catastrofa care se conturează” la granița dintre Belarus și Polonia
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    10 Noi 2021   •   13:58

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat miercuri, într-un briefing de presă, că situația de la granița dintre cele două țări este, de fapt, o încercare a europenilor de a ”sugruma” Belarusul, închizând o parte a frontierei.

„Este evident că o catastrofă umanitară se profilează pe fondul reticenței europenilor de a-și demonstra angajamentul față de valorile lor europene,” a spus Dmitri Peskov, potrivit Reuters.

Acesta a descris drept „absolut iresponsabil și inacceptabil” comentariul prim-ministrului polonez Mateusz Morawiecki conform căruia întreaga situație este orchestrată de Rusia.

Peskov a menționat că UE a permis accesul în trecut unor grupuri similare de migranți, iar intențiile de acum de a închide granița vizează Minskul: „acesta nu este altceva decât noi încercări de a sugruma de fapt Belarus”, a spus el.

Rusia este cel mai puternic aliat al Belarusului, iar sprijinul acesteia l-a ajutat pe președintele Alexander Lukașenko să supraviețuiască protestelor în masă împotriva guvernării sale de anul trecut, după alegeri.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-a întâlnit, miercuri, la Moscova, cu omologul său din Belarus, Vladimir Makei. Ambii au criticat modul în care UE a gestionat criza, spunând că a refuzat să se angajeze într-un dialog cu Minskul.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor Polonia Belarus
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close