Antena 3 CNN Externe Rusia: Vladimir Putin a promulgat legea care interzice fumatul în locurile publice

Rusia: Vladimir Putin a promulgat legea care interzice fumatul în locurile publice

Rusia: Vladimir Putin a promulgat legea care interzice fumatul în locurile publice
de M.T.    |    25 Feb 2013   •   12:26

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat luni o lege care interzice fumatul în majoritatea locurilor publice şi care limitează vânzarea ţigărilor, informează Reuters.

Legea privind „protecţia sănătăţii persoanelor faţă de pericolul tabagismului pasiv şi a consecinţelor consumului de tutun" a fost aprobată la 12 februarie de către Camera inferioară a Parlamentului rus (Duma de Stat), iar la 20 februarie de către Consiliul Federaţiei (Camera superioară), a subliniat preşedinţia rusă într-un comunicat, citat de Mediafax.

Noua lege interzice fumatul în locuri publice precum metroul şi universităţile începând cu data de 1 iunie, iar interdicţia va fi extinsă în următorul an la trenuri, restaurante şi cafenele.

De asemenea, legea promulgată de Putin prevede interzicerea vânzării de produse din tutun la chioşcurile de stradă începând cu 1 iunie 2014, publicitate limitată şi stabilirea unui preţ minim pentru un pachet de ţigări, care, la momentul actual, costă între 50 şi 60 de ruble, adică mai puţin de 2 euro.

În octombrie anul trecut, premierul Dmitri Medvedev a criticat faptul că Rusia a devenit „ţara cu cel mai mare număr de fumători din lume", estimat la aproximativ 44 de milioane de persoane, adică o treime din totalul populaţiei.

Aproximativ 400.000 de ruşi mor anual din cauza fumatului, în condiţiile în care Rusia este a doua piaţă de tutun la nivel mondial, după China.


×
Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin lege tutun fumatori
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close