Antena 3 CNN Externe Rusia vrea să creeze o rezervă de petrol care să influenţeze cotaţiile barilului

Rusia vrea să creeze o rezervă de petrol care să influenţeze cotaţiile barilului

Rusia vrea să creeze o rezervă de petrol care să influenţeze cotaţiile barilului
22 Oct 2008   •   13:20

Rusia ar putea înfiinţa o rezervă de petrol pentru a influenţa cotaţiile barilului la nivel global, susţin oficiali ai domeniului energetic din Rusia, citaţi de Reuters. Declaraţiile au fost făcute pe fondul întâlnirii care va avea loc între secretarul general al OPEC, Abdullag al-Badri şi preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev.
"Ministerul Energiei ia în considerare crearea unei rezerve de petrol care va permite instituţiei să lucreze mai eficient cu preţurile de pe piaţă", a declarat vicepremierul rus pe probleme de energie, Igor Sechin. Întrebat cât de mare va fi această rezervă, Sechin a răspuns că va fi "suficient de mare pentru a asigura parametri eficienţi de evaluare a preţurilor".
Secretarul general al OPEC, Abdullag al-Badri, care a ajuns la Moscova în cursul zilei de marţi, a declarat că se va întâlni cu preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev pentru a discuta despre schimburile de date din piaţa petrolieră, evitând, însă, scăderea producţiei.
Alţi înalţi oficiali OPEC au cerut, în această săptămână, Rusiei şi altor mari exportatori din afara Organizaţiei să reducă exporturile şi producţia, pentru a determina creşterea preţurilor. OPEC va organiza o întâlnire la nivel înalt, vineri, în urma căreia se aşteaptă o reducere a livrărilor de petrol.
Rusia este cel mai mare producător de petrol din afara OPEC şi al doilea mare exportator mondial după Arabia Saudită.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia OPEC
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close