Antena 3 CNN Externe Ruşii au făcut din ucraineni SCUTURI UMANE. Situaţia este explozivă la Slaviansk

Ruşii au făcut din ucraineni SCUTURI UMANE. Situaţia este explozivă la Slaviansk

Ruşii au făcut din ucraineni SCUTURI UMANE. Situaţia este explozivă la Slaviansk
de O.P.    |    06 Mai 2014   •   06:25

Confruntările violente au continuat şi ieri în estul Ucrainei, unde armata întâmpină o puternică rezistenţă din partea rebelilor pro-ruşi. Mai mulţi combatanţi şi-au pierdut viaţa în ambele tabere, iar insurgenţii au doborât un elicopter militar.

Guvernul ucrainean a trimis la Odessa un batalion al forţelor speciale pentru a preveni extinderea violenţelor, după incendiul care a făcut, vineri, zeci de victime.

Armata ucraineană strânge tot mai mult cercul în jurul oraşului Slaviansk din estul ţării, controlat de rebelii separatişti. În luptele din ultimele zile, patru soldaţi au murit şi câteva zeci au fost răniţi, potrivit ministerului de interne de la Kiev. Separatiştii au înregistrat cel puţin opt victime, atât combatanţi cât şi civili.

Distrugerile din Slaviansk dovedesc intensitatea confruntărilor.

Rebelii au doborât şi un elicopter militar, al patrulea de la declanşarea luptelor. Cei doi militari de la bord au scăpat cu viaţă. De cealaltă parte, armata a luat prizonieri mai mulţi luptători separatişti.

Ministrul ucrainean de interne, care a vizitat trupele de pe linia frontului, îi acuză pe insurgenţi că folosesc localnicii drept "scuturi umane".

Guvernul de la Kiev a detaşat, la Odessa, un batalion de forţe speciale. Ministrul de interne a acuzat poliţia din oraş că s-a comportat nedemn în timpul tulburărilor de săptămâna trecută, soldate cu peste 40 de victime. Situaţia de la Odessa îngrijorează şi autorităţile din Republica Moldova, care au ordonat forţelor de ordine să supravegheze cu maximă atenţie frontiera cu Ucraina şi să ia măsurile necesare pentru menţinerea ordinii în interiorul ţării.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close