Antena 3 CNN Externe Rușii au furat câteva sute de mii de tone de cereale din Ucraina

Rușii au furat câteva sute de mii de tone de cereale din Ucraina

Rușii au exportat deja câteva sute de mii de tone de cereale din teritoriile ocupate temporar din regiunile Lugansk, Donețk, Herson și Zaporizhia.

Rușii au furat câteva sute de mii de tone de cereale din Ucraina
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    01 Mai 2022   •   17:29

Acest lucru a fost anunțat de prim-viceministrul Politicii Agrare și Alimentației al Ucrainei, Taras Visotski, în emisiunea teletonului național, transmite Ukrinform cu referire la serviciul de presă al departamentului de pe  Facebook.

"Rușii folosesc tactica de la începutul secolului al XX-lea pentru a fura cereale și a le exporta din Ucraina. Astăzi am confirmat faptul că câteva sute de mii de tone de cereale au fost exportate în total din regiunile Herson, Zaporizhia, Lugansk și Donețk", a spus el. 

Potrivit lui Visotski, în aceste teritorii există aproximativ 1,5 milioane de tone de cereale în stocurile agricole formate pentru însămânțare și prelucrare (pentru fabricarea făinii, coacerea pâinii).

"Acesta este un stoc semnificativ. La prețuri internaționale, costă sute de milioane de dolari. Și există un mare risc ca pur și simplu să fie furat și dus în Rusia", a spus viceministrul.

Site-ul web al Adunării Legislative a Teritoriului Krasnoyarsk a Federației Ruse a publicat un text despre planurile de „expropriere a recoltei excedentare a fermierilor din regiunea Herson”.

Comisarul Radei Supreme pentru Drepturile Omului, Liudmila Denisova, a declarat că rușii exportau cereale și alimente din teritoriile ocupate temporar.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a subliniat că această decizie a Adunării Legislative a Teritoriului Krasnoiarsk nu este altceva decât o continuare directă a politicii criminale a guvernului sovietic responsabil pentru Holodomorul din 1932-1933 și foametea în masă din 1921- 1923 și 1946-1947.

În acest sens, Ucraina cere Rusiei să oprească furtul ilegal de cereale, să deblocheze porturile ucrainene, să restabilească libertatea de navigație și să permită trecerea navelor comerciale și solicită comunității internaționale să întărească sancțiunile economice pentru a opri agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei.
 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina cereale
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close