Antena 3 CNN Externe Ruşii cenzurează desenele animate americane. Vezi ce personaje animate au căzut în dizgraţie

Ruşii cenzurează desenele animate americane. Vezi ce personaje animate au căzut în dizgraţie

Ruşii cenzurează desenele animate americane. Vezi ce personaje animate au căzut în dizgraţie
31 Aug 2012   •   14:20

Desenele animate americane, precum "Familia Simpson", nu vor mai putea fi difuzate pe televiziunile din Rusia din cauza unei noi legi, al cărei scop este protejarea copiilor din această ţară şi care va intra în vigoare sâmbătă, a declarat un reprezentant al canalului 2x2, citat de AFP.
   
"Din cauza acestei noi legi, nu vom mai putea să difuzăm desenele animate The Itchy and Scratchy Show, care fac parte din seria Familia Simpson, a declarat, într-un comunicat de presă, Lev Makarov, directorul general al televiziunii 2x2.
   
Desenul animat "The Itchy and Scratchy Show" prezintă un şoarece care se luptă cu o pisică, fiind o parodie după mai cunoscuţii Tom şi Jerry.
   
"South Park", un alt serial american, care prezintă aventurile a patru copii din şcoala primară, va trebui difuzat după ora 23.00. De asemenea, trebuie să dispară de la televiziunile din Rusia toate episoadele în care Kenny, unul dintre personajele din "South Park", este ucis, a mai spus Lev Makarov.
   
Această lege îşi propune să protejeze copiii ruşi "de informaţiile nocive pentru sănătatea şi dezvoltarea lor", interzicând difuzarea în emisiunile de televiziune destinate minorilor a scenelor violente, a imaginilor sexuale, dar şi a scenelor care promovează consumul de droguri, alcool şi ţigări.
   
Noua lege este criticată de presă şi de realizatorii de desene animate din Rusia, care se tem că, spre deosebire de postul 2x2, televiziunile străine care emit în această ţară nu vor fi constrânse să îşi cenzureze programele.
   
Unii dintre profesioniştii acestui sector se tem ca această nouă lege să nu afecteze şi difuzarea unor desene animate cult în Rusia, precum "Nu, pogodi!" şi "Le crocodile Guena", în care anumite personaje fumează ţigări sau pipă.
   
Însă, în cursul zilei de joi, un reprezentant al companiei de producţii de televiziune pentru copii Class, Alexandre Mitrochenkov, a dat asigurări că niciun episod din serialul "Nu pogodi" nu va fi cenzurat.
   
Pe de altă parte, Roskomnadzor, autoritatea responsabilă cu monitorizarea sectorului media din Rusia, a precizat că efectele noii legi vor fi examinate la o lună după intrarea sa în vigoare. Totodată, autoritatea a dat de înţeles că va fi posibilă amendarea acestei legi, dacă va fi necesar acest lucru.
   

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close