Antena 3 CNN Externe Ruşii cred că lumea este condusă de un guvern secret. Unii dintre ei au şi probe

Ruşii cred că lumea este condusă de un guvern secret. Unii dintre ei au şi probe

Ruşii cred că lumea este condusă de un guvern secret. Unii dintre ei au şi probe
Sursa foto: foto: Pixabay.com
12 Iul 2018   •   16:58

Doi ruşi din trei - 67% - cred că ''un guvern'' secret conduce lumea, potrivit unui sondaj al centrului rus de opinie VTsIOM, care arată o creştere a puterii teoriilor complotului în Rusia, relatează joi AFP.

Persoanele chestionate au avut de răspuns la întrebarea dacă ştiu cumva că există vreo ''organizaţie sau un grup de persoane care au o influenţă asupra tuturor proceselor mondiale şi controlează acţiunile şefilor de stat din numeroase ţări''.

Astfel, 74% dintre cei care cred în teoria conspiraţionistă au afirmat că acţiunile ''guvernului mondial'' sunt ''contrare intereselor Rusiei'', potrivit sondajului, realizat la sfârşitul lui mai în rândul a 2.000 de persoane.

Circa 23% dintre cei care cred în existenţa acestui ''guvern'' din umbră apreciază că el este format din oligarhi bogaţi şi din bancheri.

Numărul ruşilor care cred în această teorie a explodat în ultimii patru ani, cifra reprezentând 45% în 2014.

Un rus din 10 convins de existenţa ''guvernului'' secret mărturiseşte că a găsit probele uitându-se la emisiunile de televiziune şi citind cărţi.

În Rusia sunt numeroase canalele de televiziune care şi-au înmulţit emisiunile despre ''inamicii Rusiei'', ameninţările şi comploturile la adresa ţării, teme larg reluate de către propaganda oficială.

Acelaşi sondaj arată că 24% dintre ruşi nu cred în această teorie.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close