Antena 3 CNN Externe Ruşii interzic difuzarea filmului islamofob "Inocenţa musulmanilor" pe întreg teritoriul Federaţiei Ruse

Ruşii interzic difuzarea filmului islamofob "Inocenţa musulmanilor" pe întreg teritoriul Federaţiei Ruse

Ruşii interzic difuzarea filmului islamofob "Inocenţa musulmanilor" pe întreg teritoriul Federaţiei Ruse
Sursa foto: Foto: YouTube
01 Oct 2012   •   19:21

Un tribunal de la Moscova a interzis luni difuzarea filmului considerat islamofob "Innocence of Muslims" (Inocenţa musulmanilor - n.r.), apreciind că este "extremist", a declarat o purtătoare de cuvânt a acestei instanţe, citată de AFP.
   
Parchetul General rus "a cerut să fie recunoscut caracterul extremist al filmului - Innocence of Muslims. Această solicitare a fost satisfăcută" de către Tribunalul Ţverskoi de la Moscova, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a acestei instanţe.
   
Judecătorul a interzis acest film islamofob pe întregul teritoriu al Federaţiei Ruse, apreciind "conţinutul incitant la ură religioasă", a precizat purtătoarea de cuvânt a Parchetului, Marina Gridneva, citată de agenţiile ruse.
   
Ministerul rus al Justiţiei va înscrie acest film pe lista operelor de artă considerate extremiste în Rusia, după intrarea în vigoare a deciziei tribunalului, a adăugat ea.
   
Un val de violenţe antiamericane a izbucnit de la jumătatea lui septembrie atât în lumea arabă, cât şi în afara acesteia, în semn de protest faţă de acest film realizat de către amatori, care denigrează islamul, care a fost turnat cu peste un an în urmă în Statele Unite şi din care un fragment de 14 minute a fost postat online pe YouTube.
   
Peste 8.000 de opere "extremiste" sunt interzise în prezent în Rusia, porivit unei liste stabilite de către Ministerul Justiţiei. Este vorba în principal despre texte islamiste, neonaziste, ultranaţionaliste ruse sau antisemite.
   

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close