Antena 3 CNN Externe Ruşii nu-şi mai pot îneca amarul în alcool. Vânzarea de vodka, limitată în zone afectate de incendii

Ruşii nu-şi mai pot îneca amarul în alcool. Vânzarea de vodka, limitată în zone afectate de incendii

Ruşii nu-şi mai pot îneca amarul în alcool. Vânzarea de vodka, limitată în zone afectate de incendii
Sursa foto: Foto: www.rferl.org
14 Sep 2010   •   12:58

Autorităţile din sudul Rusiei au anunţat că limitează vânzările de vodka în regiunea grav afectată de incendiile din ultima perioadă, încercând să împiedice oamenii să-şi înece amarul în alcool.

Autorităţile din regiunea Volgograd au interzis vânzarea băuturilor care conţin mai mult de 15% alcool. Măsura se aplică tot timpul, cu excepţia intervalului 08:00 - 09:00 dimineaţa, până când este ridicată starea de urgenţă, relatează Telegraph.co.uk.

Un oficial din regiune a spus că prin această măsură se încearcă menţinerea ordinii publice, împiedicând oamenii afectaţi de incendii să apeleze la alcool.

La începutul lunii septembrie, incendiile de vegetaţie din regiunea rusească au dus la moartea a opt oameni şi distrugerea a 500 de case.

Abuzul de alcool omoară aproximativ 500.000 de ruşi anual şi afectează grav media lor de viaţă, mai mică decât în ţări în curs de dezvoltare precum Bangladesh şi Honduras.

În august, autorităţile din Moscova au interzis vânzarea alcoolurilor puternice pe timpul nopţii, şi la primele ore ale dimineţii. De asemenea, Kremlinul a interzis recent conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcolice.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close