Antena 3 CNN Externe Rușii nu sunt primiți în barurile din Georgia decât dacă dau declarație anti-Putin: "Nu vrem să-i servim pe ocupanți"

Rușii nu sunt primiți în barurile din Georgia decât dacă dau declarație anti-Putin: "Nu vrem să-i servim pe ocupanți"

Zeci de mii de ruși au emigrat în Georgia de la începutul invaziei. În acest context, câțiva proprietari de afaceri locale au început să le solicite acestora să confirme că nu îl susțin pe președintele Vladimir Putin – verbal sau în scris, pentru a-i accepta ca clienți.

Rușii nu sunt primiți în barurile din Georgia decât dacă dau declarație anti-Putin: "Nu vrem să-i servim pe ocupanți"
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    20 Sep 2022   •   10:08

"Lumea ar trebui să oprească agresiunea rusă" scrie pe un afiș de pe peretele unui bar din Georgia.

"Rușii care vin în Georgia nu ar trebui să uite niciodată că vin într-un loc care este atacat de țara lor", a declarat proprietarul barului respectiv, potrivit digi24.ro.

Barul Dedaena este printre locurile care au implementat ceea ce a primit numele de "politică de vize". Astfel, cetățenii ruşi care doresc să intre în bar trebuie să completeze un formular online şi să fie de acord cu o listă de afirmaţii, cum ar fi "Condamn agresiunea rusă în Ucraina".

Vizitatorii sunt rugați, de asemenea, să nu vorbească în rusă și să nu discute politică, potrivit formularului online. 

"Este o politică extremă să spui că oamenii unei anumite națiuni nu sunt bineveniți aici. Dar nu vreau să am pe cineva care să susțină războiul din Ucraina și să voteze pe Putin la barul pe care îl dețin. Nu vrem să-i servim pe ocupanți", a declarat proprietarul barului, pentru The Moscow Times

"A devenit o obișnuință ca rușii să ceară servicii și meniuri în rusă sau să plătească în ruble. Uneori o fac agresiv, de parcă ar fi ceva care le aparține. Aș prefera să nu introduc politica de vize pentru că nu mi se pare bine - arată groaznic. Dar am fost forțați să o facem", a mai spus acesta.
 

×
Subiecte în articol: rușii baruri Georgia Putin
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close