Antena 3 CNN Externe Ruşii pregătesc ceva cu adevărat MARE! O întreagă armată ar putea ajunge oriunde în lume, în doar 7 ore (VIDEO)

Ruşii pregătesc ceva cu adevărat MARE! O întreagă armată ar putea ajunge oriunde în lume, în doar 7 ore (VIDEO)

Ruşii pregătesc ceva cu adevărat MARE! O întreagă armată ar putea ajunge oriunde în lume, în doar 7 ore (VIDEO)
19 Mar 2015   •   14:56

În viitorul apropiat, Rusia va avea la dispoziţie o flotă de aeronave de transport a armelor grele, care va fi capabilă să deplaseze 400 de tancuri, cu muniţie completă, oriunde în lume. Şi cel mai probabil, transportul se va face cu viteză supersonică, dând astfel posibilitatea ca armata rusă să răspundă oricărei provocări pe plan global.

Potrivit unui proiect al Comisiei de Industrie Militară Rusă, un avion de transport, denumit PAK TA, va zbura cu viteză supersonică (peste 2000 km/h) iar încărcătura sa va putea depăşi 200 de tone. Autonomia sa de zbor va putea depăşi cu lejeritate 7000 de km.

Programul PAK TA prevede construirea a 80 de noi avioane cargo până în 2024. Asta înseamnă că în următoarea decadă, Comandamentul Central Rus va fi cababil să amplaseze o adevărată armată de blindate oriunde, transmite Expert Online, citând o sursă militară, apropiată proiectului futuristic.

Una dintre principalele sarcini ale noului PAK TA este aceea de a transporta tancurile grele şi alte echipamente pe aceeaşi platformă, cum ar fi artileria cu arme auto-propulsate, rachete antitanc şi alte  vehicule grele de război.
De asemenea, caracteristicile noului aparat de zbor vor permite paraşutarea armelor şi militarilor pe orice teren.

O flotă formată din câteva transportoare PAK TA va putea transporta 400 de tancuri grele Armata sau 900 de blindate, cum ar fi amfibiile Sprut-SD.

Tancul Armata T-14
"Cu o asemenea reţea dezvoltată de baze militare aeropurtate în Orientul Mijlociu, America Latină sau Asia de sud-est, care se preconizează să fie gata până în 2024, este evident faptul că Rusia se pregăteşte de o confruntare militară de proporţii, la nivel transcontinental", declară analiştii publicaţiei citată.
Vehicul amfibie Sprut-SD
Singurul avion din prezent, care se poate compara cu PAK TA, este tot unul rusesc,  Antonov An-225 Mriya, cu o capacitate de până la 250 de tone, dar acest gigant a fost construit special pentru programul spaţial sovietic Buran.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close