Antena 3 CNN Externe Ruşii sărbătoresc 231 de ani de la înfiinţarea Flotei ruse la Marea Neagră

Ruşii sărbătoresc 231 de ani de la înfiinţarea Flotei ruse la Marea Neagră

Ruşii sărbătoresc 231 de ani de la  înfiinţarea Flotei ruse la Marea Neagră
Sursa foto: Foto: www.ukrainebusiness.com.ua
13 Mai 2014   •   11:56
Forţele ruse de la Sevastopol marchează marţi 231 de ani de la înfiinţarea Florei ruse la Marea Neagră. Evenimentul este marcat printr-o serie de ceremonii, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia RIA Novosti.

După o slujbă la Catedrala Sf. Vladimir, marţi dimineaţa, urmau să fie depuse jerbe de flori la monumentul dedicat Împărătesei Ecaterina cea Mare şi o ceremonie la Institutul Superior Naval Nahimov.


"Toate navele de război ale Flotei Mării Negre vor fi împodobite cu steaguri, iar echipajele se vor alinia pe punte în cursul ceremoniilor solemne", se arată într-un comunicat al ministerului rus.

Principalele sarcini ale flotei sunt protejarea economiei regiunii, suprimarea activităţilor ilegale, asigurarea sigurenţei navigaţiei şi implementarea acţiunilor politicii externe în zone importante din punct de vedere economic ale oceanelor.

Rusia plănuieşte să aloce peste 86 de milioane de ruble (2,4 miliarde de dolari) pentru dezvoltarea acestei flote, până în 2020, reafirmă ministerul.


×
Subiecte în articol: Flota rusã
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close