Antena 3 CNN Externe Ruşii şi-au trimis bombardierele în zona arctică. "Testăm pregătirea pentru luptă a forţelor aeriene"

Ruşii şi-au trimis bombardierele în zona arctică. "Testăm pregătirea pentru luptă a forţelor aeriene"

Ruşii şi-au trimis bombardierele în zona arctică. "Testăm pregătirea pentru luptă a forţelor aeriene"
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
19 Mar 2015   •   12:14

Bombardiere strategice ruse de tip Tu-95MC, cu rază lungă de acţiune, efectuează exerciţii militare în Arctica, în nord-vestul Rusiei. Exerciţiile au loc pentru a testa pregătirea pentru luptă a forţelor aeriene, a anunţat Serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării, citat de agenţia Sputnik.

"Echipajele aviaţiei cu rază lungă a Forţelor Aeriene ruse efectuează exerciţii în Arctica pentru a testa pregătirea de luptă a forţei de alertă pentru apărare aeriană, în nord-vestul Rusiei. Un detaşament de bombardiere strategice Tu-95MC, care a decolat de la baza aeriană Engels, a intrat în (spaţiul aerian al) unităţii de apărare aeriană a peninsulei Kola. Sistemele antiaeriene vor (lansa atacuri simulate) din diferite direcţii, la diferite altitudini şi viteze", a precizat serviciul de presă al ministerului într-un comunicat.

Exerciţiile au loc la trei zile după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a plasat Flota Nordică în alertă maximă, într-un exerciţiu de pregătire pentru luptă la care participă peste 38.000 de militari, aproximativ 3.000 de sisteme mobile de armament terestru şi zeci de nave de război, submarine, avioane de luptă şi elicoptere.

Bombardierul strategic Tu-95MC este o versiune modernizată a modelului Tu-95.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close