Antena 3 CNN Externe Ruşii vor să construiască un hotel în spaţiu. Vezi cât va costa un concediu pe orbită

Ruşii vor să construiască un hotel în spaţiu. Vezi cât va costa un concediu pe orbită

Ruşii vor să construiască un hotel în spaţiu. Vezi cât va costa un concediu pe orbită
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    18 Aug 2011   •   16:44

Ruşii împing conceptul de concediu exotic dincolo de limitele terestre ale unei staţiuni pentru turişti. Proiectul, anunţat marţi, presupune construirea unui hotel în spaţiu, la aproximativ 350 de kilometri înălţime pe orbita Pământului, informează Daily Mail.

Hotelul, care se va numi Commercial Space Station, ar urma să fie inaugurat în 2016 şi oferă condiţii mult mai confortabile decât Staţia Spaţială Internaţională, la bordul căreia lucrează astronauţii americani şi ruşi.

În hotel vor putea sta şapte turişti, care vor fi cazaţi în patru încăperi dotate cu ferestre uriaşe pentru a putea admira Terra din spaţiu.

Costul unui concediu de cinci zile este evaluat la aproximativ 575.000 de euro, doar călătoria până la hotelul spaţial costând 115.000 de euro şi durează aproximativ două zile la bordul unei navete Soyuz.

Turiştii vor fi însoţiţi de echipaje experimentate care îi vor ajuta să se adapteze la viaţa în condiţii de imponderabilitate. Camerele vor fi dotate cu paturi orizontale sau verticale, duşurile vor fi special concepute pentru a nu irosi apa şi a nu îi permite să ajungă în locuri în care ar putea dăuna. Mâncarea turiştilor va fi gătită la sol şi va fi transportată în spaţiu odată cu turiştii. Alcoolul va fi strict interzis, fiind disponibile doar ceai cu gheaţă, apa minerală şi sucuri de fructe.

×
Subiecte în articol: hotel spatiu concediu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close