Antena 3 CNN Externe Ruşii vor să interzică minorilor să circule neînsoţiţi noaptea

Ruşii vor să interzică minorilor să circule neînsoţiţi noaptea

Ruşii vor să interzică minorilor să circule neînsoţiţi noaptea
19 Dec 2008   •   13:10

Parlamentul rus analizează propunerea preşedintelui Dmitri Medvedev de a interzice copiilor cu vârsta sub 14 ani, neînsoţiţi de părinţi, să iasă în locuri publice. "Locurile publice" includ, conform textului legii, străzile, stadioanele, parcurile sau mijloacele de transport în comun. De asemenea, copiii nu vor avea voie să intre în sex-shop-uri, baruri şi alte locuri care ar putea dăuna dezvoltării lor morale, între orele 22.00 şi 06.00.
Preşedintele rus a propus această serie de măsuri după o discuţie pe care a avut-o cu ministrul de Interne Rashid Nurgaliev pe tema diminuării delicvenţei juvenile şi a scăderii numărului de agresiuni comise asupra minorilor.
Oficialii ruşi intenţionează astfel să protejeze generaţia tânără, pe fondul unei scăderi dramatice a populaţiei. Creşterea numărului de dependenţi de droguri în rândul tinerilor, ca şi a celor invectaţi cu virusul HIV, se numără printre factorii importanţi care au dus la această situaţie.
Noile dispoziţii sunt deja aplicate ca proiect-pilot în 15 regiuni din Rusia. Numai în regiunea Lipetsk, în primele 11 luni ale anului 2008 s-a constatat o scădere cu aproape 60% a crimelor şi infracţiunilor care vizează minori, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, numărul crimelor şi infracţiunilor comise de minori a scăzut cu 11,6%.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close