Antena 3 CNN Externe S-a aflat! Acestea sunt cele mai puternice arme ale armatei ruse. Un oficial de la Moscova a făcut public totul

S-a aflat! Acestea sunt cele mai puternice arme ale armatei ruse. Un oficial de la Moscova a făcut public totul

S-a aflat! Acestea sunt cele mai puternice arme ale armatei ruse. Un oficial de la Moscova a făcut public totul
04 Iul 2018   •   19:52

Vicepremierul rus însărcinat cu chestiuni de apărare, Iurii Borisov, a enumerat cele mai puternice şase arme aflate în dotarea armatei ţării sale şi a susţinut că acestea nu pot fi contracarate de către occidentali.

Capul de afiş al listei lui Borisov este racheta Sarmat, scrie Sputnik News. Lista continuă cu avionul de vânătoare Su-57, tancul T-14, sistemul de rachete sol-aer S-500, sistemul de luptă antisatelit Nudol şi sistemul de luptă radioelectronică Tirada-2S. RS28-Sarmat a fost una dintre armele de ultimă generaţie menţionate de preşedintele rus Vladimir Putin în timpul unui discurs belicos ţinut la 1 martie în faţa Adunării Federale, scrie adevarul.ro. 

Potrivit liderului de la Kremlin, această armă „practic nu are limite“ de acţiune şi poate penetra orice scut antirachetă. Rachetele nucleare supersonice RS-28 Sarmat au o rază de acţiune de 10.000 km şi pot ajunge în Marea Britanie în cel mult 13 minute, potrivit experţilor ruşi. De asemenea, pot fi atinse şi oraşele de pe coasta de vest şi de est ale Statelor Unite.

×
Subiecte în articol: Armata rusa oficial Moscova
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close