Antena 3 CNN Externe S-a întâmplat la Vatican, în urmă cu puţin timp. Mii de oameni au fost martori la asta

S-a întâmplat la Vatican, în urmă cu puţin timp. Mii de oameni au fost martori la asta

S-a întâmplat la Vatican, în urmă cu puţin timp. Mii de oameni au fost martori la asta
de O.P.    |    25 Dec 2012   •   09:22

Milioane de oameni din întreaga lume au urmărit Liturghia din Ajunul Crăciunului, ţinută, conform tradiţiei, chiar de către Suveranul Pontif la Bazilica San Pietro din Vatican.

Într-o atmosferă solemnă şi sfântă, Papa Benedict al 16-lea i-a binecuvântat pe credincioşi şi s-a rugat pentru pacea în lume. Enoriaşii şi-au îndreptat atenţia şi către Betleem, la Biserica Naşterii Domnului, unde mii de oameni au asistat la liturghie.

Ca în fiecare an, zeci de mii de credincioşi s-au adunat la Vatican, pentru a urmări Liturghia din Ajunul Crăciunului, oficiată de papa Benedict al XVI-lea. Cu acest prilej, Papa le-a cerut credincioşilor să îl primească pe Dumnezeu în sufletele lor în această noapte sfântă.

Timp de două ore, Sfântul Părinte, alături de zeci de mii de voci, s-au rugat la unison pentru pace în întreaga lume. Conform tradiţiei, Papa Benedict a oferit taina sfântă a împărtăşaniei câtorva oameni din catedrala Sfântul Petru.

Miracolul Naşterii Domnului a fost sărbătorit şi în Betleem, unde mii de oameni au urmat ritualurile din această noapte sfântă.

Patriarhul latin al Ierusalimului a ţinut să se adreseze credincioşilor în limba engleză. Liturghia, prezidată de acesta, a avut loc la Biserica Naşterii Domnului din Betleem.

Milioane de oameni din întreaga lume sunt de părere că Biserica Naşterii Domnului este chiar locul în care s-a născut Iisus Hristos.




×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close