S-a întâmplat la Vatican, în urmă cu puţin timp. Mii de oameni au fost martori la asta

de O.P.    |    25 Dec 2012   •   09:22
S-a întâmplat la Vatican, în urmă cu puţin timp. Mii de oameni au fost martori la asta
Milioane de oameni din întreaga lume au urmărit Liturghia din Ajunul Crăciunului, ţinută, conform tradiţiei, chiar de către Suveranul Pontif la Bazilica San Pietro din Vatican.

Într-o atmosferă solemnă şi sfântă, Papa Benedict al 16-lea i-a binecuvântat pe credincioşi şi s-a rugat pentru pacea în lume. Enoriaşii şi-au îndreptat atenţia şi către Betleem, la Biserica Naşterii Domnului, unde mii de oameni au asistat la liturghie.

Ca în fiecare an, zeci de mii de credincioşi s-au adunat la Vatican, pentru a urmări Liturghia din Ajunul Crăciunului, oficiată de papa Benedict al XVI-lea. Cu acest prilej, Papa le-a cerut credincioşilor să îl primească pe Dumnezeu în sufletele lor în această noapte sfântă.

Timp de două ore, Sfântul Părinte, alături de zeci de mii de voci, s-au rugat la unison pentru pace în întreaga lume. Conform tradiţiei, Papa Benedict a oferit taina sfântă a împărtăşaniei câtorva oameni din catedrala Sfântul Petru.

Miracolul Naşterii Domnului a fost sărbătorit şi în Betleem, unde mii de oameni au urmat ritualurile din această noapte sfântă.

Patriarhul latin al Ierusalimului a ţinut să se adreseze credincioşilor în limba engleză. Liturghia, prezidată de acesta, a avut loc la Biserica Naşterii Domnului din Betleem.

Milioane de oameni din întreaga lume sunt de părere că Biserica Naşterii Domnului este chiar locul în care s-a născut Iisus Hristos.
Parteneri
sati
x close